הפרישה בסוף מגיעה

הפרישה  – כמה דברים ששווה לך לדעת…

 

גם אנו ,המנהלים ואנשי ה HR ,כמו כל עובד נגיע ליום בו ניאלץ לפרוש לגימלאות , השגרה מניעה אותנו קדימה ממשימה למשימה ומהצלחה להצלחה ברוב המקרים גורמת לסוג של הדחקה בעיסוק של מה יקרה בעתיד (שהרי בארץ – מי יודע מה יהיה מחר בבוקר..)

בישראל  במאה ה21 ,במרבית הארגונים, הפתרונות והעיסוק בפרישה של עובדים מתרחשים קרוב מאוד ליום הפרישה בפועל מה שגורם להחמצה גדולה ככל שמדובר בטיפול בפרט (עיבוד התהליך,הכנה מנטאלית והערכות כלכלית נכונה)

מאחר ולא ניתן "להפוך בין לילה את הקערה על פיה" אנו ממליצים לרוב לקוחותינו לעורר הצורך בקרב המנהלים והעובדים שמועד פרישתם בעוד 5 שנים מהיום לבצע סוג של "הערכת מצב" זאת כדי שגיל 62/67 לא יפתיע אותם ..פתאום !!

הערכת מצב ,בשלב זה, צריכה בהבנתנו להתמקד בשלושה תחומים:

אישי חברתי

א. התחלה של עיבוד התהליך, מפגש אימוני להפנמה והעלאה למודעות שתוך 72 חודשים הוא יוצא ממעגל העבודה (אך לא בהכרח ממעגל העשייה).

ב. קשרים אישיים – הקניית כלים לניהול ותחזוקה של קשרים אישיים וחברתיים ובניית אסטרטגיות להרחבתם לקראת הפרישה. זאת מאחר ועד יום הפרישה מילא מקום העבודה חלל רחב שיהיה צורך למלאו .
המשפחה, הילדים והחברותא מסביב לא בהכרח "פורשת עם העובד" אלא תמשיך בשגרת חייה ועיקר התהליך ישפיע בעיקר על הפורש ובן/בת הזוג.

פיננסי כלכלי

מיפוי נכסים ומשאבים – הפרישה גורמת לירידה חדה בהכנסות השוטפות, הגמלאי מפסיק לקבל הטבות רבות שהינן שוות כסף,אינו מקבל תוספות שכר "פעילות" (הוצאות רכב,אש"ל וכו') וכן אינו זכאי להפרשות גמל והשתלמות.
בהערכה גסה – בתוך 5 שנים מ"הערכת המצב" יחווה העובד ירידה של 50 אחוז בסך ההכנסות, המשאבים והתזרים החודשי ומאידך גידול בהוצאות פנאי ובריאות.

כיצד נערכים לכך ?
העיסוק בפרישה רק חצי שנה לפני הפרישה (כנהוג היום) – נקודת התחלה מורכבת מאוד מאחר ואין זמן לפורש די זמן לתיקונים וצבירת זכויות נוספות.
בנוסף לכך פעמים רבות במהלך 5 שנים טרם הפרישה ייתכנו גזירות ממשלתיות שיגרמו נזק בלתי הפיך.

לכן אנו מציעים ללקוחתינו לבצע עבור העובדים שלהם "תכנון פיננסי פנסיוני" מורחב בו המועמד לפרישה בוחן 5 שנים לפני את סך המשאבים והנכסים אל מול צרכים ויעדים אישיים ופועל ליצירת הלימה מרבית בינהם.

בתכנון פיננסי פנסיוני – הפורש מקבל הכוונה פנסיונית מאיש מקצוע ניטרלי (לא נציג חברת ביטוח / בנק / סוכנות הסדר ) התהליך כולל בין היתר :
1) מיפוי פנסיוני -גמל /השתלמות /קרן פנסיה /ביטוח מנהלים / כספים מזומנים / פיצויים עתידיים.
במיפוי נקלח בחשבון ניהול הסיכונים ל 5 השנים עד הפרישה (כך למשל נכון לשקול הקטנת חשיפה למניות ככל שמתקדמים למועד הפרישה).

2) מיפוי ביטוחי בריאות – מניעת "כפל" ביטוחים מחד והתאמה אישית לצרכים ייחודים מאידך .
הליך זה מאפשר לעובד להבין אם ומה מכסה הביטוח הסיעודי שהוא מבוטח בו אם בכלל (עלות אשפוז סיעודי סביר עולה 15000 ₪ לחודש בעוד הביטוחים ה"קולקטיבים" מכסים רק כשליש מזה –מאיפה יגיע השאר ? )
או למשל האם ביטוח "תרופות מחוץ לסל" שלו מוגבל בתקרה לא ריאלית במקרה וחלילה קורה מקרה.

3) הסדרת "תזרים" חודשי ביום שאחרי – ישנם פתרונות בשוק ההון המאפשרים השלמת חלק מהתזרים החודשי החסר בפרישה על ידי ניהול משאבים נכון ואפקטיבי (מה שלא תמיד תוכל "סוכנות ההסדר" של הארגון שלכם להציע לפורש ).

4) תכנון מס נכון – במפגש עם רואה חשבון + מתכנן פיננסי יכול העובד ללמוד כיצד למקסם את המיסוי לטובתו בתכנון מוקדם נכון ,החל מפטור ממס על פיצוי פרישה ועד לפטורים ממס בפוליסות החיסכון החדשה.

תעסוקתי
העיסוק בפנאי / התנדבות הינו פתרון מקובל וידוע לעוסקים בפרישה והסביבה מעודדת אותו.. לתפיסתנו הוא פתרון חשוב אבל לא מספק בהערכות לקריירה שנייה/שלישית תורמת ומקדמת .

תוחלת החיים העולה ואי העלאת גיל הפרישה מעבר למה שנקבע בחוק ,מאפשרת לפורש לפתח של סוג של קריירה שנייה / שלישית שתצמח מתוך הניסיון המקצועי שלו בעבודה, מתוך התחביבים שלו או ברכישת ידע/מקצוע חדש עד הפרישה .

כאשר אנו מדברים על "הערכת מצב" חמש שנתית יש די זמן לרכוש מקצוע חדש ולהתנסות בו.

לכן- בתהליך האימוני למועמד לפרישה בעוד חמש שנים – עולה גם האפשרות של פתיחת קריירה חדשה כעצמאי (בשלב ראשון מעמד של "עוסק פטור" שאינו כרוך בהתעסקות רבה עם רשויות המס) פתרון תעסוקתי זה -מאפשר לפרט להביא עצמו לכדי מיצוי והגשמה עצמית מחד ומאידך מגדיל מאוד את התזרים בתכנון /תיאום מס חכם.

לסיכום

העולם הפנסיוני הולך ועובר מהפיכות רבות כתוצאה מפערים אקטוארים של קרנות הפנסיה מחד והמצאת כלים חדשניים מאידך (שניים מהמצוינים שבהם: המודל הצ'ילאיני, "אנונה" להבטחת תזרים חודשי ).
מרבית של השינויים לא לטובת הפרט ולכן חלה חובה על הפרט- "המשתמש" – לגלות אחריות וערנות ל..מה באמת קורה בתוך "קרן הפנסיה שלי" ולא להסתפק בידיעה ש "יש שורה כזו בתלוש השכר".

בהליך מוקדם של למידה וראייה מפוכחת ניתן למזער נזקים באמצעות : הערכות מחודשת, תכנון מס נכון ואימוץ דפוסי חשיבה יוזמים ומקדמים (לדוגמא הגדרת ה"פרישה" ככניסה לקריירה שלישית).

האחריות לעתיד העובד מוטלת עליו "כמשתמש" ,אבל הארגון יכול וצריך לעודד אותו לעסוק בכך במקביל לעבודה השוטפת כדי שבעוד 5 שנים לכשיפרוש יוכל לפרוש בכבוד, עם פחות דאגות ועם ארגז כלים מנצח.

ובנימה עסקית שכל מנכ"ל יבין .. עובד טוב הוא עובד שטוב לו !!

פורש שטוב לו – יהיה השגריר והמשווק הטוב שיותר שתוכלו לקבל במינימום השקעה.

ורגע לפני סיום מסר לחברים בקהילת HR

רוב אנשי משאבי אנוש דואגים לעצמם ביומיום רק ב"סוף שרשרת המזון" מתוך תחושת אחריות ושליחות.
בתחום הפנסיוני – נכון שתחשבו גם על עצמכם וכבר היום !!

להזמנת סדנת הכנה לפרישה / הערכת מצב אישית לפרישה / תכנון פיננסי פנסיוני – פנה כאן!



שינוי גודל גופנים
ניגודיות
×